به گزارش مشرق، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (چهارشنبه) در واکنش به اظهارات برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ماموریت تفرقه افکنانه اش به کشورهای منطقه و تهدیدات وی علیه ایران، مطالب بی ارزش گفته شده از سوی وی را بی پایه و اساس خواند و به شدت محکوم و رد کرد.
بیشتر بخوانید:
موسوی: حقوق بشر ابزاری برای امیال شیطانی آمریکاست
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: برایان هوک همزمان با تلاش مذبوحانه برای توجیه بی اساس موضوع تمدید محدودیتهای تسلیحاتی، از گزینه نظامی در مورد ایران صحبت می کند؛ گزینه ای کپک زده که سال هاست روی میز روسای جمهور متوهم آمریکا خاک می خورد.
موسوی اضافه کرد: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در بخش نظامی کاملا مشخص و ماهیت این برنامه ها کاملا دفاعی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه تاکید کرد: تهدید واقعی منطقه حضور مخرب و بی ثبات کننده آمریکا، تبدیل منطقه به پایگاه های نظامی و جلوگیری از پیشرفت و توسعه منطقه بدلیل تفرقه افکنی و ایجاد هراس به منظور فروش آسان تولیدات صنایع نظامی این کشور است.
موسوی در ادامه اظهار داشت: مادامی که مقامات آمریکا هر چند به گزاف از روی میز بودن گزینه نظامی علیه ملت ایران سخن می گویند و خروج خود از منطقه را به تاخیر می اندازند، جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاش مشروعی برای تقویت بنیه نظامی خود با تکیه بر توان داخلی دریغ نخواهد کرد و این امر را حق مسلم خود در دفاع از منافع ملی ایرانیان می داند.
موسوی افزود: برایان هوک در حالی در مورد تحریم تسلیحاتی ایران اقدام به رایزنی کرده که کشورش و برخی از متحدانش دارای صدها بمب هسته ای و دیگر سلاح های کشتار جمعی بوده و در عین حال هیچ گونه همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی و سایر نهادهای بین المللی ندارند و آژانس نیز هیچگونه بازرسی از تاسیسات هسته ای آن ها ندارد و بدتر آنکه آمریکا با فروش انبوه تسلیحات و تجهیزات پیشرفته به این کشورها، منطقه را عملا به انبار باروت تبدیل کرده و بسیاری از این سلاح ها همچنان علیه مردم مظلوم و بی پناه یمن و فلسطین و عراق و سوریه و دیگر ملتهای منطقه استفاده می شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان تاکید کرد: تامین امنیت منطقه توسط کشورهای منطقه، سیاست اصولی و ثابت جمهوری اسلامی ایران است.
برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در این هفته در راستای ادامه تلاش های آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به بحرین، عربستان و امارات و از آنجا به سرزمین های اشغالی سفر کرد.
در پی سفر هوک به منامه، آمریکا و بحرین روز دوشنبه در بیانیهای مشترک از شورای امنیت سازمان ملل درخواست کردند که تحریم تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند.
چند روز پیش «کلی کرفت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل و «برایان هوک» نماینده آمریکا در امور ایران در خصوص قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران توضیحاتی را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کردند.
محدودیتهای تسلیحاتی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد هجدهم اکتبر (۲۷ مهرماه) به پایان میرسند.